TRENPASSIÓ
  • Inici
  • Sobre nosaltres
    • Imatge corporativa
  • Webs d'interès
  • Agenda
  • Contacta

OPINIÓ: ¿Fins quan, la vaga?

30/6/2017

0 Comentarios

 
Imagen
Aquesta escena es repeteix cada dilluns i es repetirà fins que TMB no mogui fitxa en el conflicte. Imatge: La Vanguardia

Avui us hem informat que els treballadors del metro acorden seguir les mobilitzacions tots els dilluns, i que a més, també ho faran en dies estratègics com l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, i el 24 de setembre, dia de la Mercè i festiu a Barcelona, així també com els dies en que el Barça jugui al Camp Nou.

Vuit jornades de vaga després, i camí d'una novena, cada cop queda més evident la incapacitat de l'Ajuntament de Barcelona i TMB per trobar una sol·lució a aquest conflicte que està canviant la rutina dels barcelonins cada dilluns amb les conseqüents molèsties que això suposa per l'usuari. 

Estem totalment a favor de les mobilitzacions i del dret de vaga, reconegut legalment per la Constitució, i donem suport des d'aquí a les reivindicacions dels treballadors del metro, que lluiten per obtenir els millors drets laborals possibles, que porten des del 2011 amb els salaris congelats, mentres la cúpula directiva de TMB és un cementiri d'elefants on s'endollen diferents polítics a les acaballes de la seva carrera amb l'única finalitat d'enriquir-se per tota la seva vida. Això no és la finalitat d'una empresa pública seriosa, i el pitjor de tot és que el govern actual, que tant anava predicant als quatre vents el canvi i fer una "nova política" i que volia fer fora "la màfia de TMB" com ells deien quan estaven en plena campanya, no està ni tan sols disposat a canviar aquesta situació. 


Mercedes Vidal, presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, passarà a l'història com la presidenta que més conflictes ha tingut a l'empresa, en 3 dels seus serveis més importants: no només al metro, si no també als busos i al telefèric de Montjuïc, que també ha reprès les mobilitzacions amb l'última vaga per Sant Joan. Però en el cas del metro, porta més de 20 jornades de vaga des del 2016, i un any i mig de conflicte, probablement un dels més llargs de l'història del subterrani i encara seguim en la mateixa situació. 

La convocatòria de noves aturades en dates assenyalades i la continuïtat de les aturades actuals cada dilluns laborable, han fet deteriorar encara més la situació i ja és un problema seriós per a Ada Colau, que segueix desapareguda des de l'inici de les vagues indefinides. Potser seria hora de que es comenci a moure, i de pas fer dimitir a Mercedes Vidal i també a Marc Grau, director de Metro, que són els culpables de que el conflicte segueixi ben viu. Els barcelonins estan farts i volen solucions ja. Vostès tenen la clau per canviar-ho.



0 Comentarios

Conflicte del metro: Vagues també a la Diada, la Mercè i partits del Barça

30/6/2017

1 Comentario

 
Imagen
Els treballadors mantenen les aturades i n'augmenten en dates assenyalades per pressionar a la direcció de TMB. Imatge: diariodetransporte.com

El conflicte del metro de Barcelona es complica encara més, i els treballadors han augmentat les aturades el dia de la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de setembre, el dia de la Mercè, 24 de setembre, així també com els dies en que el Barça jugui de local al Camp Nou. Les aturades tots els dilluns es mantenen durant l'estiu. 

L'assemblea de treballadors del metro va votar ahir augmentar el calendari d'aturades. A més dels dilluns no festius, s'ha decidit que els treballadors no treballin els dies 11 i 24 de setembre, dates assenyalades ja que coincideixen amb la Diada Nacional de Catalunya i les Festes de la Mercè, així també com els dies en que el Barça jugui de local al Camp Nou. 

La direcció de la companyia i el comitè d'empresa segueixen bloquejats en la negociació del conveni col·lectiu, per al qual ja s'han celebrat més de 70 reunions. Semblava que l'acord era a prop, de manera que aquesta decisió de l'assemblea pot descol·locar una mica. És, en el fons, una mesura més de pressió, ja que la plantilla sap bé que si alguna cosa fa mal al si de TMB, i per tant, al consistori, és que en jornades clau perilli el funcionament del metro.

Si s'arribarà o no a la situació aprovada durant l'assemblea dependrà molt molt de la mà esquerra que tinguin, sobretot, els negociadors de la part empresarial, que no tenen molt bona premsa entre els treballadors. Des de TMB es lamenta que en l'assemblea no s'hagi plantejat votar la proposta que, segons afirma l'empresa en un comunicat, ha sorgit "del treball conjunt de les parts amb la mediació de la Generalitat". La companyia, segons diu el comunicat, ha mantingut una actitud "flexible, dialogant i responsable", que l'ha portat a "atendre les reclamacions de millores laborals de la plantilla sense hipotecar les millores en el servei que reclamen els usuaris i la ciutadania" .

La plantilla té previst reunir-se en assemblea tantes vegades com sigui necessari, inclosos els mesos d'estiu. La direcció de TMB ha convocat el comitè per al divendres, però els representants laborals han rebutjat l'oferiment, ja que tenen el mandat de no negociar res sense la mediació de Treball.


Fonts: Elaboració pròpia/El Periódico

1 Comentario

A informació pública l'estudi informatiu per la connexió del TRAM per la Diagonal

29/6/2017

0 Comentarios

 
Imagen
El tramvia en superfície per la Diagonal, la millor opció segons l'estudi de l'ATM. Imatge: El Periódico de Catalunya

El Comité Executiu de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat aquest passat dimarts l'aprovació de l'estudi informatiu per a la connexió del Trambaix i el Trambesòs, sense posicionar-se en relació amb els resultats i les recomanacions dels equips externs que han elaborat aquest estudi, ja que li correspon a l'Ajuntament de Barcelona la definició del traçat definitiu que unificarà les dues xarxes.

A partir d'aquesta aprovació inicial ja poden iniciar els tràmits d'informació pública - que s'estendran del 4 de juliol al 4 de setembre, un període de dos mesos a partir de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, així com els de l'avaluació d'impacte ambiental simplificada.

Transcorregut el termini d'informació pública i una vegada que es disposi de l'avaluació d'impacte ambiental simplificada es procedirà a la revisió, si s'escau, de l'estudi informatiu i a la seva aprovació definitiva.

Prèviament i d'acord amb el protocol de col·laboració subscrit entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, li correspondrà al consistori barceloní determinar formalment el traçat, mentres que l'ATM s'encarregarà de l'execució del projecte.

QUATRE ALTERNATIVES PER LA CONNEXIÓ DELS DOS TRAMVIES

L'estudi analitza quatre diferents alternatives de connexió de les dues xarxes tramviàries, amb una anàlisi cost/benefici per a cadascuna d'elles.

Tres de les alternatives proposades plantegen la connexió per l'avinguda Diagonal: dues amb servei de tramvia -una d'elles en superfície i l'altra parcialment soterrat - i una tercera amb servei d'autobús elèctric. L'alternativa restant planteja la unió pels carrers Urgell, Provença i Diagonal amb servei de tramvia, a més de l'alternativa 0 o situació actual.

L'estudi atorga la millor puntuació a la connexió en superfície de tots dos tramvies per l'avinguda Diagonal, que correspon a la Alternativa 1.

Font: Vía Libre

0 Comentarios

Portugal recuperarà el servei de passatgers a Badajoz a partir del setembre

27/6/2017

0 Comentarios

 
Imagen
La CP recuperarà set anys després la connexió de Portugal amb Extremadura. Imatge: Joao Cunha (Portugalferroviario.net)

Després de set anys tancada al trànsit de passatgers com a conseqüència de les retallades a causa del rescat del país, la operadora portuguesa CP recuperarà a partir del setembre la connexió amb Badajoz per ferrocarril set anys després.

CP recuperarà a partir del mes de setembre el servei de passatgers entre Entroncamento i Badajoz. La línia va ser tancada l'any 2011 a causa del Pla Estratègic dels Transports portat a terme per l'anterior executiu de Passos Coelho, que va suposar el tancament també de les línies Beja-Funcheira, Tâmega i el Tua, i la Figueira da Foz-Pampilhosa. El mes de setembre del 2015 es va posar en marxa un servei en caps de setmana entre Entroncamento i Portalegre. 

La recuperació del servei, prevista abans de l'inici del curs lectiu, permetrà als estudiants de Coimbra, Aveiro i Porto, enllaçar amb els serveis de Renfe a Badajoz. 

Així doncs, a partir del mes de setembre, hi haurà un tren diari per sentit que connectarà Extremadura amb l'Alentejo i el centre i nord de Portugal. 

MATERIAL DIÈSEL, DÈFICIT PENDENT A CP
El recorregut durarà quinze minuts menys que quan es va tancar la línia gràcies a les obres de millora realitzades des de llavors en la línia. No obstant això, CP té un dèficit de material rodant dièsel que dificultarà mantenir la fiabilitat del nou servei.

Els automotors del seu parc que ara presten servei a l'Algarve, a l'Oest i en la línia entre Casa Branca i Beja tenen més de mig segle i estan al final de la seva vida útil, segons informa el diari portuguès Publico.


Font: Vía Libre

0 Comentarios

La prolongació d'FGC a Sabadell, en marxa a partir del 20 de juliol

26/6/2017

0 Comentarios

 
Imagen
La prolongació d'FGC a Sabadell es posarà en marxa el 20 de juliol. Imatge: Trenscat.cat

Ja tenim data oficial per a la posada en marxa de les tres noves estacions que quedaven pendents de la prolongació d'FGC. Serà a partir del dia 20 de juliol. També comportarà canvis a la nomenclatura de la xarxa BCN-Vallès. 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar aquest divendres a Sabadell que l’últim tram del perllongament de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) al municipi s’inaugurarà el 20 de juliol. Rull ha fet aquest anunci en el decurs d’una visita a l’estació de Sabadell Nord, que permetrà fer intercanvi amb el servei de Rodalies. En total, es posaran en servei 3,7 quilòmetres de doble via i tres estacions: la Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc Nord, alhora que unes cotxeres a Ca n’Oriac. Aquesta obra comportarà una inversió de 430 milions d’euros. Rull ha estat acompanyat per l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i el president d’FGC, Enric Ticó.

Actualment, els treballs estan pràcticament finalitzats; es duen a terme diverses comprovacions a les instal·lacions i s’està ultimant el sistema de senyalització. Rull ha avançat que a partir del 5 de juliol començaran les proves de circulació dels trens de cara a la posada en servei del nou tram.
 
En paral·lel, en superfície únicament resta pendent enllestir algunes actuacions a l’entorn de les estacions. L’Ajuntament de Sabadell assumirà la urbanització de la Plaça Espanya, que inclou el condicionament del tram d’accés a l’estació de Sabadell Nord.
 
Rull ha qualificat el perllongament dels FGC a Sabadell d’”obra d’una magnitud extraordinària” amb un objectiu molt concret: “potenciar i millorar el servei públic”. A nivell de dades, “acabarem l’any 2017 amb 2,7 milions de passatgers a Sabadell i la previsió és que a finals de 2018 en tinguem 3,5 milions, el que significa un increment de la demanda del 32%”. Per  a Rull, a diferència del perllongament de Terrassa, “en què s’ha produït un efecte de transvasament d’usuaris de Rodalies”, a Sabadell “captarem nous usuaris perquè estem parlant de distàncies diferents i de temps de trajecte diferent”. “Les tres noves estacions canviaran d’una manera molt substancial el marc de referència del Vallès no només a Sabadell sinó també a Terrassa o municipis com Castellar, Sentmenat i Polinyà que canviaran la seva mobilitat a l’entorn d’aquestes noves estacions”, ha conclòs.

AMPLIACIÓ DE LA COBERTURA DEL FERROCARRIL 

El nou tram que es posarà en servei permetrà ampliar la cobertura en transport públic, en general, i al servei d’FGC, en concret. Proporcionarà servei ferroviari a la Creu Alta, un barri amb una alta activitat comercial i presència d’equipaments; facilitarà l’intercanvi amb Rodalies (línies R4 i R12); i permetrà arribar fins al nord de la ciutat.
 
Aquesta fita culminarà la prolongació de la línia d’FGC al municipi; des del setembre passat ja estan en servei dues estacions: Can Feu | Gràcia i Sabadell Plaça Major i 1,5 quilòmetres de via.


NOU ÚS DE SABADELL RAMBLA
El conseller Rull ha anunciat també en el decurs de la visita que FGC reaprofitarà les instal·lacions i els edificis de l’estació de Sabadell Rambla per donar-hi un ús tant corporatiu com d’àmbit social. Així, es convertirà en un centre de desenvolupament professional ferroviari, que treballarà les competències professionals tant del personal d’FGC com de tots aquells cossos vinculats a la gestió de la seguretat i protecció civil en la gestió d’emergències ferroviàries. Actualment, l’estació de Sabadell Rambla no donava servei comercial com a conseqüència de la construcció del perllongament del Metro del Vallès, que va suposar un nou traçat urbà per l’eix més poblat del municipi. Rull ha destacat: “Serà un laboratori de caràcter general perquè el que no volíem era que aquesta estació entrés en una situació de degradació. És un actiu molt important i la volem posar en valor”.
 
Aquest centre, que s’estrenarà a finals del 2017, introdueix una visió innovadora de la formació i capacitació de les persones, especialment en aquelles funcions i tasques que requereixen posar la persona en una situació el més semblant possible a la realitat que haurà d’afrontar en la seva pràctica laboral. Amb les noves instal·lacions de Sabadell Rambla es podran fer pràctiques dins d’un túnel i amb els equipaments d’una estació convencional.
 
Com a element addicional, el túnel de Sabadell Rambla es comercialitzarà com un espai d’interès dins del projecte Impuls FGC. Aquesta nova pàgina web posa a disposició d’emprenedors i empreses diferents espais singulars de Ferrocarrils per realitzar rodatges cinematogràfics, anuncis, videoclips, així com facilita les eines per poder accedir al lloguer de locals, a la instal·lació de màquines expenedores, estands de venda de productes i en definitiva qualsevol proposta innovadora que pugui sorgir.

CANVIS A LA NOMENCLATURA I REORGANITZACIÓ DE LÍNIES
Amb la posada en marxa de les tres noves estacions de Sabadell, FGC reorganitzarà la nomenclatura de les seves línies metropolitanes, tant a la línia del Vallès com a la línia Llobregat-Anoia. Amb aquests canvis desapareixeran definitivament les línies S33 i S55, i es recuperen nomenclatures antigament utilitzades com l'S3 i l'S7. Així quedaran les línies d'FGC amb la nova reorganització: 

S1 Terrassa > Sense canvis.
 
S2 Sabadell > Sense canvis. 
S33 Barcelona-Can Ros > Passarà a anomenar-se S3.

S4 Barcelona-Olesa de M. > Sense canvis. 
S5 Barcelona-Sant Cugat-Rubí > Es mantindrà la nomenclatura S5 només per als serveis fins a Sant Cugat. Per als serveis fins a Rubí s'adoptarà la nomenclatura S7. 
S55 Barcelona-Universitat Autònoma > Passa a anomenar-se S6. 

Fonts: FGC/Elaboració pròpia

0 Comentarios

Renfe culpa a la Generalitat de no demanar més freqüències a les línies més saturades

19/6/2017

0 Comentarios

 
Imagen
Tren efectuant un servei regional del sud ple de passatgers. Imatge: Josep Lluís Sellart (El País)

Renfe ha reforçat aquest estiu les línies de Rodalies R1, RG1 i R2 Sud, però a les línies de regionals R15 i R16, una de les que registren més passatgers en aquesta època de l'any, no s'ha previst cap reforç addicional ja que la Generalitat no ha demanat a Renfe. 

Renfe ha reforçat les freqüències dels seus trens per les línies que condueixen al Maresme i a la Costa Brava per absorbir l’increment de passatgers en el començament de la temporada estival. Però, en canvi, no planteja moure fitxa en les línies que connecten amb el sud del litoral. Les xacroses R15 i R16, que enllacen Barcelona amb Tarragona-Reus i amb les Terres de l’Ebre, lideren la classificació de retards i incidències i, a més, a l’estiu els vagons pateixen l’aglomeració de viatgers. Renfe diu que la Generalitat no ha demanat reforç en el servei.

Als passatgers habituals se’ls sumen els turistes que van a Port Aventura i els que busquen les platges d’Altafulla, Torredembarra, Salou, Cambrils o l’Ametlla de Mar. “És la Generalitat qui ha de demanar-nos un reforç de les freqüències”, al·leguen fonts de Renfe. La companyia s’escuda que els horaris, així com els preus dels bitllets, són competència del Departament de Territori i que, per tant, és la conselleria que comanda Josep Rull qui ha de sol·licitar un increment de trens en aquelles línies que pateixen saturació. Territori al·lega que la “demanda” és el criteri per decidir si escau reclamar més serveis.

El viatge amb tren entre Barcelona i Tarragona s’allarga una hora i vint minuts. Si la destinació final és l’estació de l’Aldea, a les Terres de l’Ebre, el trajecte s’estira fins a les dues hores i mitja. Aconseguir un seient no sempre resulta senzill. Les xarxes socials estan repletes de fotos preses per usuaris de les R15 i R16 en els quals s’aprecien cotxes plens. Molta gent viatjant dempeus i persones tractant d’acomodar-se en algun espai del passadís.

Montse Castellà, portaveu de la Plataforma Trens Dignes, denuncia que l’amuntegament als trens no és ocasional: “S’ha arribat a donar el cas de passatgers que no poden pujar perquè el vagó va de gom a gom”, exposa. Renfe respon que les pautes que aplica a Rodalies i Regionals són diferents de les quals usa en la llarga distància: “L’usuari paga per un temps de viatge, no té una plaça reservada i quan les butaques queden plenes, toca anar dempeus”. Rodalies és un servei públic, subvencionat, i Renfe admet que en aquestes línies no regeixen els criteris comercials que sí que marquen les seves línies de llarga distància. Ara bé, la companyia matisa que la Generalitat, com a titular del servei, podria exigir que el sistema de compra de bitllets es fes exclusivament per venda anticipada, un procediment que s’aplica a Aragó i amb el qual s’evita que ningú viatge dret.

Mentre Girona acumula les més modernes unitats 449, per a les línies de Tarragona es desplacen majoritàriament unitats 447 i 448, un tren que té unes 700 places. Només hi ha butaques per a un terç de l’aforament. Renfe assegura que durant els caps de setmana és pràctica habitual incrementar el nombre de cotxes en les línies de la costa, però que per reforçar freqüències és necessari que ho sol·liciti la Generalitat. Territori al·lega que reacciona en funció del que “determini la demanda”. En aquest cas, sí que s’ha demanat un reforç de les línies del nord, però no s’ha activat per a les del sud.

Font: Vía Libre

0 Comentarios

Ampliació de la terminal Príncep d'Espanya del Port de Barcelona

19/6/2017

0 Comentarios

 
Imagen
La terminal Príncep d'Espanya del Port de Barcelona, s'ampliarà per acollir trens més llargs. Imatge: bcncl.es

El consorci Vías-Infesa s'ha adjudicat l'ampliació de la terminal ferroviària del moll Príncep d'Espanya del Port de Barcelona per 5,1 milions d'euros. L'obra permetrà fer trens de 750 metres i incrementar les operacions ferroviàries de càrrega i descàrrega de vehicles.

El Consell d'Administració del Port de Barcelona va adjudicar la segona fase de l'ampliació de la terminal ferroviària del Moll Príncep d'Espanya al consorci Vías-Infesa per un import de 5,1 milions d'euros i un termini d'execució de tretze mesos. L'actuació permetrà incrementar el volum d'operacions ferroviàries de càrrega i descàrrega de vehicles que es realitzen en aquesta terminal, ampliant la capacitat i la versatilitat de les mateixes. L'obra preveu ampliar l'actual plataforma ferroviària pel seu extrem nord en una longitud que permeti l'operativa de trens de 750 metres i la seva connexió amb la via general.

A més, es modificarà la senyalització ferroviària per adaptar-la a la nova configuració i es construirà un vial que connectarà la rotonda de la porta 29 amb l'edifici d'oficines Tersaco, adaptat a la circulació de vehicles pesants, incloent la seva urbanització i enllumenat. També s'executarà una nova xarxa de drenatge que reculli de manera eficient les aigües pluvials, especialment les d'evacuació de la terminal ferroviària.​

Font: Vía Libre

0 Comentarios

Talls a la línia R6 per obres de millora aquest cap de setmana

14/6/2017

0 Comentarios

 
Imagen
La línia R6 tindrà afectacions aquest cap de setmana per obres de millora. Imatge: Adrià Pàmies (Flickr)

La línia Llobregat-Anoia tindrà talls a la circulació aquest cap de setmana. Els dies 17 i 18 de juny, el servei de la línia R6 quedarà interromput entre Sant Esteve Sesrovires i Igualada per obres de millora. Hi hauran dos busos substitutoris que cobriran el trajecte afectat.

Si us desplaceu aquest cap de setmana per la línia Llobregat-Anoia, heu de tenir en compte que hi haurà afectacions al servei. FGC ha anunciat talls al servei de la línia R6 els dies 17 i 18 de juny, a causa d'obres de millora a la infraestructura. 

El tram afectat per les obres serà entre Sant Esteve Sesrovires i Igualada. Per tal de cobrir el tram en qüestió que quedarà fora de servei, FGC posarà a disposició dels usuaris dos serveis d'autobusos substitutoris, que sortiran des de l'estació de Martorell Enllaç, el primer, un bus directe entre Martorell Enllaç i Igualada, i un segon que efectuarà parada a totes les estacions intermitges del tram afectat per obres.

La resta de circulacions de la línia Llobregat-Anoia funcionaran amb normalitat aquest cap de setmana. 

Imagen
Plànol de la línia amb l'afectació de l'R6. Imatge: Vía Libre/FGC

Fonts: Elaboració pròpia/FGC

0 Comentarios

FGC promou els enllaços de la línia Lleida-La Pobla de Segur amb l'AVE

12/6/2017

0 Comentarios

 
Imagen
FGC promou els enllaços de la línia Lleida-La Pobla de Segur amb l'AVE a través d'una campanya informativa. Imatge: Jordi F.G.

​

FGC llança una campanya informativa que promou l'ús del tren de la línia Lleida-la Pobla de Segur com a enllaç entre Pirineus i Madrid i Barcelona. D'aquesta manera, la campanya destaca la possibilitat de viatjar en AVE fins a Lleida i allà enllaçar amb la línia Lleida-la Pobla per arribar a la Pobla de Segur en un trajecte de tres hores des de Barcelona i de quatre hores des de Madrid.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha llançat una campanya a través de mitjans de comunicació i de xarxes socials, per potenciar la intermodalitat i l'accessibilitat, objectiu des que va assumir la gestió integral de la línia Lleida-la Pobla de Segur el 2016 amb la posada en marxa dels combois de la sèrie 331, fabricats per Stadler.

Des de llavors, els horaris de la línia han estat dissenyats en funció de les sortides i arribades dels trens convencionals i els AVE i Avant entre Lleida i Barcelona, i entre Lleida i Madrid, per ajustar l'oferta a les necessitats de mobilitat.

D'altra banda, s'ofereixen serveis d'autobús de dilluns a diumenge, per facilitar les connexions amb transport públic des de València i Esterri d'Àneu, passant per Llavorsí, Rialp, Sort, i Gerri de la Sal, entre d'altres poblacions. Des de la posada en marxa dels nous trens i els nous horaris, la línia Lleida-La Pobla de Segur ha triplicat el seu passatge respecte als anys anteriors, trencant la tendència negativa que arrossegava des de l'any 2011. 

Imagen
Campanya informativa d'FGC promocionant els enllaços de la línia Lleida-La Pobla de Segur amb l'AVE. Imatge: FGC

Font: Vía Libre

0 Comentarios

Renfe posarà en marxa un nou servei de mercaderies entre Montsó, Barcelona i Lió

8/6/2017

0 Comentarios

 
Imagen
Renfe Mercaderies posarà en marxa la propera tardor un nou TECO internacional entre Montsó, Barcelona i Lió. Imatge: borja252 (Flickr)

Aprofitant el Saló Internacional de la Logística que aquests dies es desenvolupa a Barcelona, Renfe Mercaderies ha anunciat la posada en marxa d'un nou servei de contenidors TECO internacional entre Montsó, Barcelona i Lió, que es posarà en marxa a partir de la tardor. 

Renfe Mercaderies té previst iniciar un servei entre Montsó, el port de Barcelona i Lió d'aquí a uns mesos, en la propera tardor. Aquesta circumstància va ser apuntada pel ministre de Foment, Íñigo de la Serna, fa pocs dies i va ser ahir confirmada per Abelardo Carrillo Jiménez, el director general de la filial de mercaderies.

Els trens de contenidors circularan sobre ample ibèric entre la terminal intermodal de Montsó, gestionada pel Grup Samca, i el port de Barcelona, i des d'aquí, després d'afegir nous vagons a la composició, continuaran sobre ample estàndard i utilitzant el túnel del Pertús cap França. Aquest projecte de Renfe Mercaderies s'emmarca dins de la nova dinàmica que Carrillo Jiménez i el seu equip de gestors pretén imprimir en aquesta filial del Grup Renfe, i que contempla, sota el prisma de potenciar el trànsit internacional, el seu pla de negoci 2017-2019.

PLA DE GESTIÓ 
El redisseny de l'activitat comercial, la potenciació dels tràfics internacionals, la identificació i gestió dels excedents de material i la reducció i reassignació de personal, són els eixos del Pla. Es tracta d'adaptar la mida de la companyia a les condicions del mercat liberalitzat, el que implicarà que s'adoptin, en aquest primer any, mesures per obtenir ingressos extraordinaris suficients per a l'equilibri financer.

A principis d'any, es va iniciar el procés de sanejament delimitant els excedents de material. La pretensió és adequar el parc a les necessitats reals del negoci, el que suposarà passar de 319 a 253 locomotores mitjançant un procés d'alienació del material excedentari a ROSCO o a empreses externes. A un procés similar es sotmetrà el parc de vagons. En l'actualitat s'han apartat i valorat cinquanta locomotores i uns cinc-cents vagons del total previst.

Pel que fa al personal, l'objectiu és adaptar la plantilla, de 1.300 treballadors, per reorganitzar la producció amb una millora real de la productivitat. Aquesta adaptació de la plantilla a les necessitats reals del negoci s'està realitzant mitjançant un procés de reassignació, del qual s'ha fet partícip a la representació sindical, al qual els treballadors s'estan sumant de forma voluntària.

El procés ofereix la possibilitat que els treballadors de Renfe Mercaderies puguin optar per desvincular-se de forma voluntària o per adscriure a altres societats del grup Renfe, una mesura a les que ja s'ha acollit el 64 per cent de la plantilla prevista.

En el segon any, 2018, el Pla de Gestió persegueix equilibrar el resultat econòmic de l'operació sense ingressos extraordinaris i el 2019, el tercer any del Pla, l'objectiu és la consolidació de la rendibilitat positiva estable, per evitar riscos d'inviabilitat i convertir a la societat en una empresa sostenible.

L'estratègia del nou equip implica incrementar l'eficiència i qualitat del servei per competir en un mercat liberalitzat amb costos que puguin ser equiparables als dels operadors privats.

Fonts: Vía Libre/Ferroguia

0 Comentarios
<<Anterior

    Autor/s

    Redacció Trenpassió. Actualitat ferroviària de Catalunya, Espanya i la resta del món.

    Canal RSS

    Arxiu de notícies

    Noviembre 2018
    Octubre 2018
    Septiembre 2018
    Julio 2018
    Junio 2018
    Mayo 2018
    Abril 2018
    Marzo 2018
    Febrero 2018
    Enero 2018
    Diciembre 2017
    Noviembre 2017
    Octubre 2017
    Septiembre 2017
    Agosto 2017
    Julio 2017
    Junio 2017
    Mayo 2017
    Enero 2017
    Diciembre 2016
    Noviembre 2016
    Octubre 2016
    Septiembre 2016
    Agosto 2016
    Julio 2016
    Junio 2016
    Mayo 2016
    Abril 2016
    Marzo 2016
    Febrero 2016
    Enero 2016
    Diciembre 2015
    Noviembre 2015
    Octubre 2015
    Septiembre 2015
    Agosto 2015
    Julio 2015
    Junio 2015
    Mayo 2015
    Abril 2015
    Marzo 2015
    Febrero 2015
    Enero 2015
    Diciembre 2014
    Noviembre 2014
    Octubre 2014
    Septiembre 2014

    Categories

    Todo
    Adif
    Campanyes
    Curiositats
    Empreses
    Entrevistes
    Espanya
    FGC
    FGV
    Illes Balears
    Infraestructures
    Internacional
    Liberalització
    Liberalització
    Museus
    Operadores Privades
    Opinió
    Opinió
    País Valencià
    País Valencià
    Renfe Operadora
    Rodalies De Catalunya
    Successos
    TMB
    TRAM
    Trenpassió
    Trenpassió

Con tecnología de Crea tu propio sitio web con las plantillas personalizables.
  • Inici
  • Sobre nosaltres
    • Imatge corporativa
  • Webs d'interès
  • Agenda
  • Contacta