TRENPASSIÓ
  • Inici
  • Sobre nosaltres
    • Imatge corporativa
  • Webs d'interès
  • Agenda
  • Contacta

FGC millora el confort interior de les sèries 113 i 114

29/5/2017

0 Comentarios

 
Imagen
FGC instal·la nous agafadors verticals als trens de les sèries 113 i 114. Imatge: FGC/Vía Libre

​FGC ha instal·lat un total de 402 agafadors verticals en els espais adjacents als passadissos d'interconnexió entre cotxes en les unitats 113 i 114 de la línia Barcelona-Vallès, per facilitar els desplaçaments dels viatgers per l'interior dels cotxes i fer el viatge més segur i confortable.

Els nous agafadors, distribuïts en dinou unitats de la sèrie 113, que circulen pel Metro del Vallès, i cinc unitats de la sèrie 114, que donen servei a la línia L7, han tingut un cost, incloent material i muntatge, que frega els 100.000 euros.

Aquesta inciativa d'FGC s'inscriu en la seva atenció a l'interior dels cotxes perquè resulti diàfan i estigui proveït d'un mobiliari que asseguri tant el confort com la seguretat als viatgers. En aquest sentit, l'operador presta especial atenció a la climatització interior i l'aïllament acústic que afavoreixen un ambient agradable. Pel que fa a l'accessibilitat, tots els trens de la flota de FGC són completament accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Font: Vía Libre

0 Comentarios

FGC licita obres de renovació a la línia Lleida-La Pobla de Segur

29/5/2017

0 Comentarios

 
Imagen
FGC licita les obres de renovació als túnels de la línia Lleida-La Pobla de Segur. Imatge: FGC

FGC licita les obres de renovació de la via en els túnels, 3, 6, 10, 11 i 12 entre les localitats de Vilanova de la Sal i Àger de la línia Lleida-la Pobla de Segur. El pressupost de licitació ascendeix a més de dos milions d'euros. Les obres es duran a terme durant el tall de via nocturn per evitar que els viatgers es vegin afectats.

FGC ha tret a concurs la renovació de via de túnels de la línia Lleida-la Pobla, que sumen prop de 3000 m de galeries. Concretament, es van a renovar 1022 metres del túnel 6, situat entre les estacions de Vilanova de la Sal i Santa Linya; els 1.348 metres dels túnels 10, 11 i 12, entre Santa Linya i Àger, i 500 metres del túnel 3, conegut com Coll de Porte a la Noguera.

Amb aquesta licitació, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, suma aquesta renovació de túnels a les obres que s'estan realitzant en el citat túnel 3 des del passat mes de febrer. Aquesta línia travessa una zona de relleu molt escarpat, el que va forçar el calat de 41 túnels

RENOVACIÓ
Les obres de renovació de la superestructura de la via comprenen un seguit d'actuacions entre les que es troba l'aixecament de via existent i la gestió de residus; desguarnit de la via aixecada i excavació del balast actual; la regularització i compactació del fons d'excavació; l'assentament de la nova via formada per travesses de formigó monobloc i carril UIC 54 barra llarga soldada; Col·locació del nou balast, batuda, anivellat, alineat i perfilat i la rehabilitació de cunetes en els trams en què es consideri necessari.

Per poder realitzar les actuacions s'ha dut a terme la construcció de tres vies d'apartat a l'estació de Sant Llorenç de Montgai. Aquesta configuració de vies, permet estacionar els trens d'obres amb tremuges, plataformes i batedora. També s'inclou una zona d'apilaments, càrrega i descàrrega, situada al costat oposat de l'edifici dels viatgers. La retirada de material vell es realitza per la boca nord, al costat de Vilanova de la Sal.

Actualment s'estan executant obres per un valor de 5,3 milions d'euros en senyalització, superestructura de la via i sistemes de seguretat. Aquests treballs no havien estat realitzats en les grans obres de renovació que FGC va desenvolupar entre els anys 2005 i 2006 poc després de rebre la línia per part de l'Estat. Aquesta manca de renovació es fa notar especialment en la minva de qualitat de rodament dels trens a l'entrar en els túnels.

En els pressupostos de 2017, s'han inclòs gairebé sis milions d'euros addicionals per a sistemes i comunicació, infraestructures i edificis, via, sistemes de seguretat i equipaments de manteniment del material mòbil.

Font: Vía Libre

0 Comentarios

La L10 del metro arribarà a L'Hospitalet el 2019

25/5/2017

0 Comentarios

 
Imagen
El conseller de Territori, Josep Rull, amb l'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín i el conseller d'Economia i vicepresident, Oriol Junqueras, a les obres de la nova estació Provençana de l'L10 Sud. Imatge: César Rangel (La Vanguardia)

La Generalitat de Catalunya ha anunciat la posada en marxa de les noves estacions de la L10 del metro a L'Hospitalet de Llobregat l'any 2019, a més d'anunciar també la posada en marxa d'Ernest Lluch a la línia 5. 

Quan l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat van anunciar l'any passat un acord per a l'entrada en funcionament de les dues estacions de la línia 10 de metro a la Zona Franca van saltar totes les alarmes a la ciutat veïna. Els trens passarien sense parar per les dues estacions de l'Hospitalet que hi ha de camí a la Marina, l'últim barri de la ciutat sense suburbà.

La segona ciutat de Catalunya no té la capacitat pressupostària de la capital, així que era impossible arribar a un acord com l'aconseguit amb Barcelona en què el consistori ha acabat finançant les obres a través de l'adquisició d'immobles que estaven en mans del govern català per valor de 45 milions d'euros.

Després de nombroses reunions, diverses mobilitzacions veïnals i molta insistència de l'alcaldessa Núria Marín, la Generalitat s'ha rascat la butxaca i ha anunciat la inversió de 37 milions d'euros perquè les estacions de Provençana i Ildefons Cerdà entrin en servei al 2019. " l'Ajuntament deia que no tenia cap sentit que passessin els trens sense parar i tenien raó, era injust", ha reconegut el conseller de Territori, Josep Rull.


No serà a mitjans de l'any que ve, quan està previst que s'inaugurin les estacions de Foc Cisell i Foneria, però la notícia va ser rebuda igualment amb gran alegria ahir a l'Hospitalet. Per fi tenen assignació pressupostària i calendari. Els 37 milions donaran peu a unes obres que començaran el proper mes de juny.

Si es compleix el calendari anunciat, l'estació de Provençana entrarà en servei el febrer del 2019 i la d'Ildefons Cerdà a l'octubre d'aquest mateix any. "És la diferència temporal més breu que hem pogut aconseguir", ha apuntat Rull en una visita a les obres acompanyat del conseller d'Economia, Oriol Junqueras, i Núria Marín. L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, ha celebrat la inversió, ja que suposa "esmenar l'error" que suposaria que els trens passessin sense aturar-se.​

L'APARÈNCIA DE LES ESTACIONS, SIMILAR A L'L9 SUD

L'obra civil de les estacions del ramal de l'L9 Sud ja està acabada. De fet, els trens passen per les vies de camí a les cotxeres des que es va posar en funcionament la línia automàtica, fa una mica més d'un any. Quan s'inaugurin les dues estacions de la Zona Franca els passatgers passaran de llarg les dues estacions en les quals es estarà treballant, tot i que el decalatge serà de només un any. Els 37 milions es destinaran a executar els acabats d'arquitectura i les instal·lacions, comunicacions, escales mecàniques, ascensors i equipaments interiors.

L'estil arquitectònic serà similar al d'altres estacions de la L9 d'obra vista. La de Provençana, que donarà servei al barri de Santa Eulàlia, es troba en un pou de 40 metres al qual s'accedirà amb escales mecàniques. A més profunditat es troba la d'Ildefons Cerdà. Amb un pou de 50 metres funcionarà a través d'ascensors en un punt estratègic per al transport públic de l'entorn metropolità ja que es troba al costat de la Ciutat de la Justícia i tindrà correspondència amb FGC. La factura d'actuacions a la línia 10 de metro entre Barcelona i l'Hospitalet ascendirà al final a 120 milions d'euros.

14 MILIONS PER OBRIR LA NOVA ESTACIÓ D'ERNEST LLUCH A LA LÍNIA 5
Com el calendari fa impossible la inauguració conjunta de les quatre parades previstes de la L10, la Generalitat ha ofert una compensació que a l'Hospitalet donaven per impossible ia la qual evidentment no li fan fàstics: l'estació Ernest Lluch de la línia 5, que es posarà en marxa en el segon semestre del 2019.

La Generalitat destinarà una partida de 14 milions d'euros per acabar les obres d'una parada que es troba just en el punt en el qual s'uneixen els termes municipals de l'Hospitalet i Barcelona. El vestíbul tindrà una boca de metro que donarà a cada ciutat, a banda i banda de la carretera de Collblanc. Situada entre les parades de Collblanc i Pubilla Cases, es troba enmig d'un tram de 1.200 metres sense parada, un dels més llargs entre estacions que hi ha actualment a la xarxa de metro barcelonina, ja que la mitjana és d'uns 700 metres. La nova estació tindrà correspondència amb el Trambaix i donarà servei a l'important creixement previst en aquesta zona.

Les obres es van paralitzar el 2011, amb les obres gairebé acabats. L'objectiu del govern català és que surti a licitació al llarg d'aquest any i es comenci a materialitzar la finalització de l'estació en el primer semestre de l'any que ve.

Una comissió de seguiment, formada per entitats veïnals, grups municipals i les administracions implicades, s'encarregarà de vigilar que es compleixen els terminis promesos. "Estarem molt atents perquè no ens fiem dels terminis que ens donen", ha advertit el president de la Federació d'Associacions de Veïns de l'Hospitalet (FAVLH), Manuel Piñar.

El tram central de la línia 9 de metro pot ser el protagonista del proper anunci inversor del govern català. "Esperem que molt aviat es pugui connectar la nostra ciutat amb els diferents barris de Barcelona", ha demanat l'alcaldessa de l'Hospitalet al conseller de Territori. Refer l'arquitectura financera de la infraestructura és un dels majors mals de cap de Josep Rull. En ser inquirit per l'alcaldessa ha somrigut i li ha assegurat que espera anunciar bones notícies abans de l'estiu.

Font: La Vanguardia

0 Comentarios

Presentat el primer tren Giruno d'Stadler

25/5/2017

0 Comentarios

 
Imagen
El primer tren Giruno d'Stadler Rail comença les seves proves d'homologació. Imatge: Vía Libre

El fabricant suís Stadler Rail i la operadora pública suïssa SBB-CFF-FFS han presentat a Bussnang, el primer tren Giruno que anirà destinat al nou túnel del Gotthard, i que entrarà en servei al 2019. 

El fabricant suís Stadler Rail i la operadora pública suïssa SBB-CFF-FFS van presentar la setmana passada a la factoria que el fabricant suís té a Bussnang (a les proximitats de Zuric), la primera unitat del nou tren d'alta velocitat Giruno.

El parc de 29 vehicles d'onze cotxes contractat a l'octubre de 2014, podria ampliar-se amb fins a 92 unitats addicionals si s'executa l'opció inclosa en el contracte. La primera versió de cinc cotxes del tren va ser presentada a la fira Innotrans, al mes de setembre de 2016 i ara, després d'un període de dos anys i mig de disseny i construcció, ja està disposat per iniciar el procés d'homologació per circular per Alemanya, Àustria, Itàlia i Suïssa.

Les proves començaran immediatament a les instal·lacions de Rail Tec Arsenal a Viena i a partir de finals de 2019 connectarà Zuric i Basilea, inicialment amb Milà i posteriorment amb Frankfurt.

EL NOU GIRUNO, PRIMER TREN D'ALTA VELOCITAT D'STADLER
En el desenvolupament del Giruno, Stadler ha combinat tecnologies provades al seu tren regional FLIRT, amb les exigències d'operació del nou túnel de base del Gotthard, especialment en mesures de protecció davant la pressió i aïllaments tèrmic i acústic.

L'interior del tren està dissenyat per atendre els requeriments de les famílies i de persones grans i amb necessitats especials de mobilitat. Compta amb la major accessibilitat des de l'andana, interiors espaiosos, internet 3G/4G i amplis espais per a equipatges i paquets.

Disposa de lavabos separats per sexes i altres especials per a cadires de rodes. Cada composició té 202 metres de longitud i 405 seients, 117 en primera classe i 288 en segona, àrees multifuncionals i espais per a bicicletes. La seva velocitat màxima és de 250 km/h i la potència màxima de 6.000 kW. Equipa 4 bogies motors i 4 pantògrafs.

Imagen
Vista del nou Giruno. Imatge: Vía Libre

Font: Vía Libre

0 Comentarios

Adjudicada la redacció dels projectes de millora d'operativitat a les estacions de Gavà i Castelldefels

23/5/2017

0 Comentarios

 
Imagen
L'estació de Castelldefels i també la de Gavà, milloraran la seva funcionalitat per agilitzar la circulació ferroviària. Imatge: trenscat.cat

Adif ha adjudicat a AudingIntraesa un contracte per a la redacció dels projectes per millorar la funcionalitat de l'estació de Castelldefels i per adequar l'estació de Gavà com a capçalera sud per als serveis Regionals.

El contracte per a la redacció dels projectes que definiran les actuacions en obra civil, via, electrificació i instal·lacions de seguretat a desenvolupar en les dues estacions compta amb un import de 209.367 euros i un termini d'execució de sis mesos.

La finalitat és millorar la capacitat operativa i la funcionalitat, optimitzant l'explotació ferroviària a les dues estacions, situades a la línia R2 Sud i que registren una elevada densitat de circulacions.

ACTUACIONS CONTEMPLADES EN EL CONTRACTE
A Castelldefels, es projecta modificar la configuració de les vies per evitar els encreuaments de circulacions al mateix nivell entre vies principals i secundàries, denominats cisallaments. Així, es planteja la conversió de la via 4 en general, i l'actual via 2 a secundària, de manera que es permetrà apartar trens des de les dues vies generals sense cisallaments. La nova configuració agilitzarà la gestió del trànsit, en evitar detencions per a la incorporació de circulacions procedents d'altres vies.

A l'estació de Gavà l'objectiu de l'actuació és la conversió de les actuals via 1 i 2 en vies d'apartat, deixant les actuals vies 3 i 4 com a generals, a més d'analitzar la possibilitat de prolongació de la via 5. De la mateixa manera que a Castelldefels, s'evitarien cisallaments i aquesta estació podria passar a ser terminal sud com a capçalera del servei de Regionals. També s'inclourà una remodelació de les andanes i l'execució d'actuacions per a la millora de l'accessibilitat.

En tots dos casos, les operacions comportaran la modificació dels actuals enclavaments que gestionen tots els sistemes de trànsit en l'àmbit de les estacions. A més, s'hauran reubicar les instal·lacions de seguretat i comunicacions i els aparells de via, així com adaptar els equipaments del sistema d'electrificació.

Font: Vía Libre

0 Comentarios

FGC licita l'ampliació del parc mòbil al Cremallera de Núria

22/5/2017

0 Comentarios

 
Imagen
FGC licitarà l'adquisició de nou material mòbil per al Cremallera de Núria. Imatge: trenscat.cat

FGC licita l'ampliació del parc mòbil del Cremallera de Núria per donar resposta a l'augment progressiu de viatgers a la temporada d'hivern, que aquest any ha augmentat en un 25% més de viatgers. 

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat l’ampliació del parc mòbil del cremallera de Vall de Núria per guanyar capacitat de transport a l’estació de muntanya de Vall de Núria. La licitació suposarà l’adquisició d’una nova locomotora mixta de tipus bimodal, és a dir, podrà circular tant per les vies convencionals com en el sistema cremallera i el funcionament habitual serà utilitzant tracció elèctrica però permetrà operar utilitzant combustible dièsel en cas de fallada del subministrament elèctric. 

Amb un termini d’execució de 21 mesos i un import total de 9.667.900 euros, la licitació també contempla l’adquisició de dos cotxes remolc i 2 cotxes intermedis. Els nous cotxes estaran dissenyats amb criteris d’accessibilitat, per tant disposaran d’una zona dedicada a PMR i a més s’implementarà en tot el parc mòbil aire condicionat per millorar les condicions de confort per als usuaris.

Aquesta ampliació permetrà donar resposta a l’augment de la demanda que ha registrat els últims mesos l’estació de muntanya del Grup FGC i incrementar l’oferta en dies de màxima afluència. D’aquesta manera, durant l’última temporada d’hivern el Cremallera va registrar 139.023 viatgers, el que suposa un 24,67% més de clients que la temporada d’hivern 2015-2016 (111.508).  

Font: FGC

0 Comentarios

L'estació de Sants reorganitzarà la seva distribució de vies

22/5/2017

0 Comentarios

 
Imagen
L'estació de Sants reorganitzarà les vies per tal de guanyar agilitat en les circulacions. Imatge: trenscat.cat

Adif ha licitat les obres per a l'implantació d'un nou sistema de distribució de les vies a l'estació de Sants que reorganitzarà de forma completa tot l'esquema de circulacions a l'estació més important de la ciutat. 

L'estació de Sants viurà la seva primera gran reordenació de les vies després de la seva reforma l'any 2007. La nova reorganització de vies que prepara Adif generarà diversos canvis especialment en els serveis de Rodalies, però també en el conjunt dels serveis que operen en aquesta estació.

Es tracta d'una actuació de gran importància per a la millora del servei, ja que permetrà optimitzar i flexibilitzar la capacitat de la infraestructura i de l'explotació en el nucli central de la xarxa ferroviària de Barcelona.

Els principals objectius són equilibrar les operacions d'entrada i sortida de trens a la terminal barcelonina per agilitar els moviments d'estacionament i de pujada i baixada de viatgers, permetent un augment de la fluïdesa en el pas per aquesta estació, el que generarà en una reducció dels temps de viatge.

REORGANITZACIÓ SEGONS EL SISTEMA 4+4
En l'actualitat, l'estació de Barcelona Sants disposa de vuit vies d'estacionament per a serveis d'ample convencional (Rodalies, Regionals i Llarga Distància). Dues d'aquestes vies donen servei als més de 450 trens que circulen diàriament pel túnel de Plaça de Catalunya, i les sis restants al túnel de Passeig de Gràcia, pel qual discorren més de 350 circulacions cada dia.

Amb l'execució d'aquesta actuació, es racionalitzarà la configuració de l'esquema de vies Barcelona-Sants, dissenyant un sistema anomenat 4 + 4, pel qual es disposarà de dos feixos de quatre vies d'estacionament que comunicaran amb cada un dels túnels. D'aquesta manera, s'equilibren les vies d'estacionament per a garantir una major capacitat d'acord amb l'actual i futur esquema d'explotació de la xarxa.

Amb la nova configuració, les vies 7, 8, 9 i 10 de Barcelona Sants serviran per a l'estacionament dels trens que circulen pel túnel de Plaça de Catalunya, mentre que les vies 11, 12, 13 i 14 s'utilitzaran per a les circulacions del túnel de Passeig de Gràcia. Amb aquesta reorganització, cada túnel disposarà de dues vies per sentit i estacionament per sentit.

Imagen
Configuració actual de l'esquema de vies a Barcelona Sants. Extret de Vía Libre

PRINCIPALS ACTUACIONS
La solució adoptada planteja una mínima afecció sobre l'actual traçat del feix de vies de la terminal barcelonina, ja que la ubicació dels nous aparells de via respectarà l'actual posició dels pilars existents i la situació de les andanes.

També es mantindrà la tipologia de via existent en les dues capçaleres, amb via en placa a la sud i via sobre balast en la nord. Així mateix, es milloraran les condicions actuals de circulació, amb una modificació dels diferents traçats de les vies en els accessos a l'estació, el que a més permetrà eliminar una limitació temporal de velocitat existent en l'inici dels dos túnels.

Les operacions tècniques en la infraestructura i la superestructura es realitzaran tant a la capçalera sud (costat Hospitalet) com en la nord (costat Barcelona). A la banda sud consistiran en l'aixecament dels desviaments existents i la seva reubicació segons la nova configuració, mentre que en el costat nord, a més d'actuar sobre els desviaments, es renovarà completament la via amb carril de 54 kg/m i travesses de formigó. A més, es realitzaran treballs a la llosa com sanejaments, farcits, demolicions o recrescuts, entre d'altres.

Pel que fa al sistema d'electrificació, s'adaptarà la catenària existent a la nova configuració del feix de vies. Així mateix, es realitzaran actuacions en vestíbuls i andanes per reordenar els accessos i els fluxos de viatgers, així com els encaminaments.

Donada la complexitat tècnica d'aquesta actuació, Adif ha dissenyat un pla per a l'execució de les obres amb la premissa de mantenir en tot moment un mínim de dues vies en servei -una per sentit de circulació- per a cada un dels dos túnels. Aquest pla contempla que els treballs es realitzin a la banda nocturna de manteniment, en caps de setmana i en èpoques de menys demanda, per tal de reduir les afectacions al trànsit.

Aquesta actuació es completarà amb un altre contracte per a les instal·lacions de seguretat i comunicacions, que consistirà en l'adaptació del enclavament i del sistema de senyalització per garantir la funcionalitat de les noves instal·lacions. Els treballs s'executaran de forma coordinada amb les obres de via i electrificació que s'han licitat.

Font: Vía Libre 

0 Comentarios

La operadora privada Locomore, en fallida

17/5/2017

0 Comentarios

 
Imagen
Locomore es declara en fallida, buscant inversors per reflotar el negoci. Imatge: railcolor.net

L'aventura de Locomore, l'operadora privada alemanya finançada a través de micromecenatge, no ha acabat gens bé. L'operadora s'ha declarat insolvent a través d'un comunicat públic a la seva pàgina web. 

Quasi cinc mesos després d'iniciar les seves operacions, l'operadora privada Locomore ha anunciat la seva fallida. 

Tot i mantenir la viabilitat tècnica del projecte i la seva confiança en el model econòmic de desenvolupament del mateix, els responsables de Locomore reconeixen en el comunicat de la seva pàgina web la impossibilitat de mantenir el projecte tal com es plantejava en un començament ja que, encara que el nombre de passatgers ha augmentat i amb ell els ingressos, no ha estat suficient per ser rendibles.

Locomore, que va entrar en funcionament el passat catorze de desembre, ha reiterat que continua confiant en el projecte, al qual s'ha referit com un actiu per al mercat de llarga distància i que, a hores d'ara, es troba buscant possibles inversors amb els quals rellançar-se de nou.

PRIMERA OPERADORA PRIVADA FINANÇADA PER MICROMECENATGE
Locomore ha estat en funcionament cinc mesos oferint un servei diari entre Berlín i Stuttgart que es va fer realitat a través d'un projecte de micromecenatge o "crowfunding" per a l'obtenció de capital.

El projecte consistia en l'emissió de vals perquè els usuaris puguin canviar-los per bitllets de tren i en la recepció de préstecs per seguir endavant amb el desenvolupament de l'activitat. D'aquesta manera, l'empresa va aconseguir posar en marxa un operador molt proper als viatgers i oferir un servei sostenible i ecològic.

Font: Vía Libre

0 Comentarios

El Corredor Mediterrani rep 13.500 dels 17.000 milions previstos per a la seva execució

16/5/2017

0 Comentarios

 
Imagen
El tram de la variant entre Tarragona i Vandellòs, es preveu que es posi en marxa partir de l'any vinent. Imatge: Ferropedia

El Ministeri de Foment ha reafirmat el seu compromís d'impulsar els treballs en el Corredor Mediterrani, que constitueix per a l'Executiu un projecte prioritari al qual s'ha dotat de tots els recursos financers necessaris per poder finalitzar les obres en curs. Fins ara, l'executiu ha aportat 13.500 dels 17.000 milions d'euros previstos per acabar aquesta infraestructura. 

En aquest sentit, Foment té previst destinar aquest any 715 milions d'euros a aquest projecte, la inversió pressupostada per al període 2017-2020 ascendeix a un total de 3.122 milions d'euros.

En el seu conjunt, el Corredor Mediterrani suposa una inversió aproximada de 17.000 milions d'euros, dels quals fins a la data s'han executat ja 13.500 milions.

ESTAT DE LES OBRES
En el tram que discorre entre Tarragona i Vandellòs està previst que al llarg del primer trimestre de 2018 finalitzin les obres i es pugui iniciar el període de circulació en proves.

Pel que fa al tram entre Vandellòs i Castelló, s'estan iniciant els tràmits necessaris per a la reactivació de les obres, la conclusió està prevista en l'últim trimestre de 2019 i, a partir de llavors, donaria començament el període de circulació en proves. De la mateixa manera, també s'estan agilitzant els tràmits per a la represa dels treballs al tram entre Castellbisbal i Vila-seca.

Pel que fa al tram entre Castelló i València, ja estan concloses les obres i s'han iniciat les proves de circulació.

D'altra banda, s'espera que el tram entre Xàtiva i La Encina finalitzi al voltant del tercer trimestre de 2019 i que les circulacions en proves en el tram que connecta Montfort del Cid amb Múrcia comencin a finals d'enguany.

Pel que fa al tram entre Múrcia i Cartagena, s'estan ultimant els projectes, alhora que es continua avançant en el tram Múrcia-Almeria, un dels més complexos del projecte, que s'espera que estigui llest el 2023.

D'altra banda, se segueixen executant actuacions entre Almeria i Granada, mentre que en el tram Granada-Antequera està previst iniciar la circulació de trens en proves en l'últim trimestre d'aquest any.

També continua l'execució de treballs en alguns trams del traçat Antequera-Algesires, concretament a l'entorn de la terminal de mercaderies de San Roque i el tram Almoraima-Algesires.

 Font: Vía Libre

0 Comentarios

Tercer dilluns de vaga indefinida al metro: aglomeracions als trens i a les estacions

15/5/2017

0 Comentarios

 
Imagen
Aglomeració de passatge aquest matí a l'estació de Sagrada Família de la L5 en la primera tanda d'aturades al matí. Imatge: La Vanguardia/ACN

Tercer dilluns de vaga indefinida al metro, i de nou s'han repetit les escenes d'aglomeracions als trens i les estacions. El suburbà barceloní porta des del 24 d'abril en vaga indefinida degut a la paràlisi en la negociació del conveni col·lectiu. 

Les aglomeracions de passatgers a les andanes i l'interior dels combois s'han repetit en el tercer dilluns de vaga del metro de Barcelona. La primera franja d'aturades, entre les 7:00 i les 9:00 hores, ha afectat especialment a les estacions de la Sagrera i la Sagrada Família, on s'ha regulat el passatge. Els sindicats CGT i CCOO han xifrat el seguiment en més de 90%, xifra similar a la dels altres dos dilluns, i segons Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s'ha reduït el passatge un 25% durant aquest primer tram horari.

Aquesta nova jornada de vaga arriba després d'una setmana en blanc per al conflicte laboral al metro de Barcelona. La direcció de TMB i el comitè d'empresa no s'han reunit des de l'anterior jornada de vaga per desencallar el conveni que enfronta sindicats i empresa des de fa un any i mig. Sense avenços, la plantilla realitza aquest 15 de maig el tercer dilluns laborable d'aturades al suburbà.


Com en les dues jornades anteriors, després de les aturades de 7 a 9h, hi haurà dos més de dues hores: de 16h a 18h i de 20:30 a 22:30h. En les dues primeres franges els serveis mínims són del 40%, mentre que a la tercera seran del 20%. Així, en les dues hores punta diürnes la freqüència de pas serà d'entre 8 i els 13 minuts en les cinc principals línies de metro i en les dues 'hores vall' de la nit l'espera a l'andana superarà la mitja hora.

Arran del que ha passat en les dues anteriors jornades d'aturades, el seguiment de la vaga es preveu alt entre els més de 3.500 treballadors del metro barceloní. TMB recomana buscar fórmules de transport alternatives i recorda que l'afectació pot prolongar després de cada aturada perquè la represa del servei no és immediata ni simultània en totes les estacions. Els intercanviadors més cèntrics, com Sagrada Família, Diagonal o La Sagrera, han registrat aglomeracions més significatives pel que és especialment aconsellable evitar-los, així com els trajectes en metro a partir de les 20:30 hores.

NEGOCIACIONS ENCALLADES I SENSE GRANS AVENÇOS
La negociació del nou conveni segueix les seves pròpies lògiques de pressió i tacticisme, habituals en un conflicte de tan llarga durada però sovint molt poc comprensibles per a la ciutadania. Els sindicats van convocar la vaga per la lentitud de la taula de negociació directa, que està en stand-by des de principis d'abril. Davant la convocatòria d'aturades, ambdues parts van acudir a una taula de mediació arbitrada per la Conselleria de Treball. El calendari establia dues setmanes de reunions, que van acabar el dijous 4 de maig de matinada amb un relatiu acostament de posicions.

L'empresa va lliurar al comitè sindical un esborrany de conveni molt extens, que abordava els diferents punts de la negociació. Els sindicats, van veure amb bons ulls que TMB posés per escrit la seva proposta però mantenien que encara hi havia punts de desacord rellevants i enunciats confusos que volien consultar amb especialistes. Així, es van negar a portar aquell text "encara verd" a les assemblees de treballadors de la setmana passada, amb la previsió d'aconseguir polir-ho durant les següents reunions.

LES DUES PARTS A L'ESPERA D'UN CANVI DE POSTURA

Aquestes cites, però, no s'han produït. TMB insisteix que el seu document -que va enviar a tots els empleats amb prou feines sortir de la reunió, el dijous de matinada- ha de ser sotmès a votació perquè la plantilla valori "la possibilitat de disposar de manera immediata d'un conveni que aportaria sensibles millores, organitzatives i socials ". Assegura que la seva proposta inclou "avenços en la contractació, les vacances, els treballs especials, els caps de setmana de festa, la conciliació familiar, la protecció de la maternitat, els permisos i l'estabilitat de la plantilla, entre d'altres punts, a més de incorporar un pla detallat de internalitzacions".

El comitè d'empresa, en canvi, no ho veu així. "En alguns temes ens apropem però en altres seguim a les antípodes", critica Pere Ramon Dalmau, de la CGT, el sindicat majoritari al metro. "Inexplicablement no ens han citat a cap reunió aquesta setmana", al·lega. Considera que l'Ajuntament "podria haver mogut fitxa" i reclama que la regidora i presidenta de TMB Mercedes Vidal acudeixi a les properes reunions.

Per la seva banda la Generalitat no ha convocat de nou la taula de mediació perquè, asseguren portaveus de Treball, les dues parts "no han sol·licitat" reprendre les converses arbitrades i no pot obligar-les a seure. "Es van ser la mitjanit de dijous i no han demanat que tornem a intervenir, tot i que estem a la seva disposició igual que ho hem estat en l'últim any i mig", defensa un portaveu, que recorda que la negociació directa entre TMB i sindicats podria seguir si les dues parts així ho volguessin.

Font: La Vanguardia

0 Comentarios
<<Anterior

    Autor/s

    Redacció Trenpassió. Actualitat ferroviària de Catalunya, Espanya i la resta del món.

    Canal RSS

    Arxiu de notícies

    Noviembre 2018
    Octubre 2018
    Septiembre 2018
    Julio 2018
    Junio 2018
    Mayo 2018
    Abril 2018
    Marzo 2018
    Febrero 2018
    Enero 2018
    Diciembre 2017
    Noviembre 2017
    Octubre 2017
    Septiembre 2017
    Agosto 2017
    Julio 2017
    Junio 2017
    Mayo 2017
    Enero 2017
    Diciembre 2016
    Noviembre 2016
    Octubre 2016
    Septiembre 2016
    Agosto 2016
    Julio 2016
    Junio 2016
    Mayo 2016
    Abril 2016
    Marzo 2016
    Febrero 2016
    Enero 2016
    Diciembre 2015
    Noviembre 2015
    Octubre 2015
    Septiembre 2015
    Agosto 2015
    Julio 2015
    Junio 2015
    Mayo 2015
    Abril 2015
    Marzo 2015
    Febrero 2015
    Enero 2015
    Diciembre 2014
    Noviembre 2014
    Octubre 2014
    Septiembre 2014

    Categories

    Todo
    Adif
    Campanyes
    Curiositats
    Empreses
    Entrevistes
    Espanya
    FGC
    FGV
    Illes Balears
    Infraestructures
    Internacional
    Liberalització
    Liberalització
    Museus
    Operadores Privades
    Opinió
    Opinió
    País Valencià
    País Valencià
    Renfe Operadora
    Rodalies De Catalunya
    Successos
    TMB
    TRAM
    Trenpassió
    Trenpassió

Con tecnología de Crea tu propio sitio web con las plantillas personalizables.
  • Inici
  • Sobre nosaltres
    • Imatge corporativa
  • Webs d'interès
  • Agenda
  • Contacta